22 d’octubre del 2015

És l'hora de la sobirania. És l'hora de l'esquerra.


La representació Independentista al Parlament de Catalunya, fruit de les eleccions del 27S, garanteixen una majoria parlamentària suficient per a l’Inici d’un Procés cap a la República catalana amb la ruptura constituent i la independència de Catalunya.

Així mateix, l’amplia majoria de diputats i diputades de l’esquerra sobiranista representades en el parlament han de ser el motor d’aquest procés, creant les condicions perquè  les classes populars n’esdevinguin les protagonistes i fent-lo profundament democràtic. Ara, el conjunt de l’esquerra sobiranista pot i ha de ser la gran protagonista del Procés Constituent cap a la República Catalana.

Per la qual cosa ens adrecem als diputats i diputades dels grups parlamentaris de JxSi, CUP, CSQEP que garanteixin:

1.- Un govern amb un fort perfil social, que compatibilitzi  el repte nacional amb les aspiracions socials de les classes populars de Catalunya.

2.- Que promoguin l’exercici de la sobirania impulsant un procés de baix a dalt, amb la participació activa dels moviments socials i el conjunt de la societat civil catalana per assentar les bases de la Constitució de la República Catalana.

3.- Que situïn el  contingut social com element principal i dinamitzador de la participació de les classes populars catalanes en la Constitució de la  República Catalana, com a garantia de drets socials, d’igualtat d’oportunitats, de progrés econòmic, d’equilibri territorial, de gestió pública dels recursos naturals, de democràcia participativa i d’innovació i modernitat en la construcció d’un Nou Estat adaptat als reptes del segle XXI.

4.- Que exerceixin la sobirania del Parlament de Catalunya per a crear les estructures d’Estat i accions de desobediència que hauran de permetre la desconnexió progressiva de l’Estat espanyol

5.- Que promoguin la màxima coincidència possible en les eleccions espanyoles del proper 20D per a exigir un Referèndum vinculant abans de l’estiu del 2016, perquè el conjunt de la ciutadania de Catalunya finalment decideixi en sufragi universal el contingut  de les bases constituents debatudes a la societat catalana. Igualment, per a promoure amb les forces polítiques estatals, un clima de respecte i acceptació que permeti aplicar sense crispacions el resultat del referèndum.


6.- Des de l’AEXRC com Associació independent i obrirem converses amb els Agents Socials,  polítics i entitats ciutadanes per cercar complicitats i compromís en la direcció dels eixos expressats en aquest manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada