3 de juliol del 2015

Acte de presentació d'Acord 'Esquerres per la República Catalana
Avui s'ha presentat a Barcelona l'associació Acord d'Esquerres per la República Catalana (ARxRC), integrada per persones procedents de partits i sindicats com ICV i EUiA, UGT, CCOO i Unió de Pagesos.  L'objectiu principal de l'Associació és promoure que els partits d'esquerres incorporin en els seus programes electorals el compromís d'iniciar l'elaboració de la constitució catalana després del 27S. 

En roda de premsa aquest matí, els representants de l'associació --Teresa Mira, Francesc Matas, Antoni Morral i Josep Ferrer-- han argumentat que els resultats del 24 de maig van posar de manifest que el sobiranisme pot aconseguir un suport ciutadà molt majoritari i els dos terços del nou Parlament, i que la seva intenció és propiciar una confluència de les esquerres per fer possible un procés constituent.

A la roda de premsa també hi han assistit, entre altres, representants polítics com Sara Vilà (ICV), Joan Josep Nuet i David Companyon (EUiA), Joan Tardà (ERC) i Arcadi Oliveras (Procés Constituent), la presidenta de MES, Magda Casamitjana, i el president de l’ANC, Jordi Sánchez.

Antoni Morral ha explicat que l'associació la formen persones que tenen com a partits de referència ICV i EUiA, però també altres com ERC, Procés Constituent, Moviment d'Esquerres (MES) i Avancem, i ha subratllat que la seva intenció no és entrar en el debat sobre les llistes polítiques per al 27S, sinó influenciar en el contingut dels programes, i ha afirmat que es posaran en contacte amb els partits polítics per trobar un punt de trobada.

"El treball que tenim és propiciar que surti una majoria parlamentària que tingui la valentia i el suport suficient per emprendre un procés constituent", ha afegit. Josep Ferrer ha explicat que el full de ruta d'AExRC estableix que, si la majoria dels catalans ho volen, el Parlament exercirà la seva sobirania per iniciar el procés constituent l'endemà de les eleccions del 27 de setembre, amb l'elaboració i aprovació d'un text constitucional en un termini aproximadament de deu mesos, promovent la participació ciutadana. Al final del procés --entre 12 i 15 mesos-- caldria fer un referèndum sobre el nou text constitucional i, si és el cas, la proclamació de la República Catalana per part del Parlament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada