9 de juliol del 2015

Sobirania constituent, Independència i República CatalanaL'èxit inicial de la nova veu de l'Acord d'Esquerres per la República Catalana rau en l'expectativa d'unitat entre tots aquests actors polítics, si més no en els continguts polítics, ens els àmbits tant variats existents.

L'AExRC neix per sostenir i difondre el compromís amb la causa social i nacional de la llibertat i sobirania de Catalunya. La imatge que expressa la mobilització per la Independència, és la causa pregona de tot un poble, o si més no de la seva immensa majoria ciutadana. Som fruit de les necessitats d'aquest temps i del poble de Catalunya.

L'associació republicana catalanista és complementària a totes les organitzacions, Entitats i partits, inclòs les llistes o llista que esdevinguin, sense cap ànim de substituir, ni de fer un nou partit. Som societat civil col·lectiva amb una estratègia de vocació política ben definida i homogènia, reflectida en el Manifest. Ni més ni menys.

Així com varem fer l'acte de presentació de l'Acord d'Esquerres per la República Catalana a la seu CCOO, fet del que en som especialment orgulloses, varem posar tot l'esperit en compartir amb els sindicats. Agraïm per tant el la bona recepció per part de CCOO, UGT, CGT, ICSC i UdP, què lògicament tenen un compromís amb el poble català des de la seva missió d'organització sindical treballadora ben plural.

L'ANV i Òmnium també ens han animat amb el seu suport. Vàries de les persones associades a AExRC estem alhora compromeses amb la plataforma Esquerres per la Independència.

Una de les creativitats que oferim és una part de socis també formem part i incentivem les confluències "En comú".

La proposta d'un pla inclusiu -un Full de Ruta-, conjunt i majoritari, és un aspecte vital per entroncar amb el 80 % de la població del país. Les esquerres s'han de posar d'acord doncs el futur està a la ma de la població mobilitzada per la sobirania. A la propera Diada per la "Via lliure per la República Catalana", fent de l'Avinguda Meridiana "el carrer Major de la república Catalana".

Si el 27-S és cabdal, el 28-S serà decisiu per encetar una sobirania amb independència de la legalitat autonòmica constitucional del Regne d'Espanya.

Hem escoltat a aquest poble, a la seva gent treballadora, per això actuem. Som en MOMENTS constituents. Som una Nació, Nosaltres decidim. D'EMERGÈNCIA social, per la manca d'alternatives a la crisi econòmica. Els Pressupostos de la Generalitat colpeixen a la població del país. Amb ANHEL de Sobirania i Llibertat. Sense interferències ni dependències de l'Estat i d'altres processos. CLAM per la Independència. EXPECTATIVES de Nou Estat dins Europa. MOVIMENT per Via Lliure a la República Catalana.

SOLIDARITAT d'amics i amigues amb tots els Pobles i Nacions ibèriques i europees, així com amb les organitzacions d'esquerres i democràtiques. INTERNACIONALS en defensa de Grècia i Syriza.

Ens comprometem amb el sa i transparent objectiu de la defensa d'un Inici Constituent i de la República Catalana. L'esquerra catalana, el sindicalisme i les entitats cíviques, 

Necessiten construir una hegemonia política incloent del factor social, del fenomen Barcelona en comú i del "Sí que es pot".

La Independència, el Procés de sobirania constituent i la República Catalana, han de ser inclusives de l'àmplia majoria social popular ciutadana.


Francesc Matas Salla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada