ManifestACORD D’ESQUERRES PER LA REPÚBLICA CATALANA  (AExRC)


Signem aquest manifest i alcem la veu que sorgeix des del cos social de l'esquerra transformadora social i ecoambiental, del socialisme, del feminisme, del sindicalisme, del moviment veïnal i del jovent.

Des de l’orgull de pertànyer a cultures polítiques de l’esquerra social, de la llibertat i de la sobirania, compromeses en la defensa de la democràcia, de les llibertats nacionals i de la cohesió social, avui veiem en l’exercici de la sobirania l’eina més útil de transformació social en el camí de constitució de la República Catalana.

Tenim a ICV i a EUiA, i al socialisme catalanista, com a organitzacions polítiques de referència, a CCOO, UGT i a la resta de sindicats de classe com als nostres referents sindicals i al moviment veïnal i al conjunt de moviments de transformació social, ecològica i econòmica com els nostres referents i necessaris aliats en la construcció d’una Catalunya socialment justa i nacionalment lliure, des de la clara convicció de ser una nació.  

Som defensors convençuts del dret a l’autodeterminació, així com de la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013, compromesos amb el diàleg democràtic de la Taula de Partits impulsada per l'ANC en la definició d’un Full de Ruta que abraci l’acord amb amplis sectors de les classes populars de Catalunya.

Avui constatem la urgent necessitat de passar de la Declaració de Sobirania al seu exercici, en el marc de les properes eleccions catalanes anticipades del 27 de setembre, entenent-les com el pas democràtic necessari per iniciar el procés de constitució de la República Catalana al servei dels interessos de la majoria.

Veiem aquest moment com una gran oportunitat de ruptura democràtica amb l’statu quo d’una oligarquia política i econòmica que està oprimint els drets socials i les llibertats nacionals del nostre país. Oportunitat que encara es fa més palesa, després de les eleccions municipals, en què s’ha posat de manifest el gran desig de canvis profunds a la societat catalana, en tots els àmbits: social, nacional i democràtic.

En aquest context, creiem que l'esquerra transformadora social i ecoambiental i el socialisme sobiranista han de participar activament en aquest procés nacional aportant valors i continguts de justícia social.

Per tant oferim la nostra veu a tothom que va participar en l’exercici de desobediència activa i constructiva de legalitat catalana que va representar la votació, el 9 de novembre de 2014, i la denúncia contra l’Estat espanyol, tant als que van votar Sí-Sí, com fins i tot als que van votar Sí-No que volen decidir, amb tota la predisposició a dialogar amb aquells segments de ciutadania treballadora que no veuen clara l’opció per la independència perquè encara la identifiquen amb les polítiques i corrupteles nefandes dels Pujol i de CiU així com amb aquells que encara creuen en el miratge d’una tercera via. 

Som conscients que hi ha molts militants, activistes, simpatitzants i votants orfes de referent polític en un procés que té uns objectius somiats per generacions de  companys i companyes que han lluitat per les llibertats i els drets nacionals del nostre país, que tenen memòria històrica i encara resisteixen amb la voluntat de superar la lògica del capitalisme en la construcció d’una Catalunya socialment justa i nacionalment lliure

Per això,  MANIFESTEM:

La nostra voluntat d’agrupar-nos en el marc de l’Associació ACORD D’ESQUERRES PER LA REPÚBLICA CATALANA (AExRC), amb la finalitat de:

     Donar veu i visibilitat al sector que opta per la sobirania i la independència i per la república catalana dels partits d’esquerra transformadora i del socialisme compromesos amb la Declaració de Sobirania, la mobilització ciutadana i el projecte de construcció del nou Estat.

  Facilitar la representació en els organismes unitaris del procés per la sobirania, la independència i la República Catalana.

   Treballar perquè totes les organitzacions de l’esquerra transformadora, sindicals, veïnals, socials, de lleure i d’altres, es comprometin al més aviat possible en el procés de la República Catalana.

     Fer possible la presència de la nostra opció en el procés constituent i en la construcció de la nova República.Barcelona, juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada